Voeding

Ook in AAT geldt, dat je bent wat je eet. Ons lichaam is immers een enorme chemische fabriek dat zijn bouwstenen en grondstoffen moet halen uit de voeding. Dat zijn eiwitten, vetzuren, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water – in voldoende hoeveelheden en de juiste verhoudingen, zodat ons metabolisme optimaal kan functioneren.

Van oorsprong zijn we jagers – verzamelaars. Dit houdt in dat we rondtrekken met onze voeding en de seizoenen mee. Ons lichaam is ontworpen om zich te voeden met dierlijke eiwitten (vlees, vis, gevogelte), groenten, vruchten en zaden. De enige vloeistof die ons lichaam nodig heeft is water.

De mens heeft in de loop der tijd om praktische redenen en genotsredenen, zijn oorspronkelijke voeding gewijzigd zodat onze huidige eet- en drinkgewoonten niet meer aangepast zijn aan de noden van ons lichaam. Dit maakt dat een groot deel van de biochemische reacties fout gaan lopen.

Tijdens de eerste raadpleging wordt uitgebreid voedingsadvies meegegeven.
Er wordt ook uitvoerig uitgelegd waarom deze voedingsmaatregelen noodzakelijk zijn. Uiteraard, ligt de verantwoordelijkheid hier volledig bij de patiënt. De mate waarin het voedingsadvies opgevolgd wordt, is mede bepalend voor het eindresultaat van de behandeling.