Hoe vangt Wellcare je op

I. Behandeling van slechts één gezondheidstopic

U kan opteren voor de behandeling van één gezondheidstopic waarvoor dan voor u een individueel programma zal worden uitgewerkt.

II. Behandeling van al uw gezondheidstopics

Afhankelijk van uw eigen gezondheidstopics, medische problemen, eigen noden en doelstellingen wordt in samenspraak met de arts een programma opgesteld dat in een bepaalde volgorde wordt afgewerkt. Dit vergt een lang engagement tussen arts en patiënt dat op elk moment herbespreekbaar is.

III. Voorbeeld

U heeft last van vermoeidheid, met zichtbare uiterlijke kenmerken van veroudering (huidverslapping), libidostoornissen, slaapt slecht, heeft exceem en gewrichtsontstekingen. U ziet het eigenlijk allemaal niet goed meer zitten. Aan vaderskant zijn de meeste personen overleden aan hart- en bloedvatenaandoeningen. Aan moederzijde komen er veel kankers voor. U heeft te kampen met een toenemend overgewicht dat u maar niet onder controle krijgt.

Wellcare aanpak

 • U vindt alleen uw overgewicht echt storend en wil alleen daar iets aan doen
  dan krijgt u voedingsadvies en wordt er een klein bilan opgemaakt van de belangrijkste hormonale tekorten die tot overgewicht kunnen leiden, ook wordt u onderzocht op insulineresistentie en pre-diabetes.
 • Dan worden de hormonale tekorten op punt gesteld en wordt uw insulineresistentie aangepakt. Pas daarna volgt een bepaalde begeleiding met een calorie-arm- of een proteïnedieet, afhankelijk van uw eigen voorkeur.
 • Eens uw streefgewicht bereikt is, wordt u verder regelmatig opgevolgd om te zorgen dat u uw gewicht behoudt.
 • U wil graag van al uw klachten verlost zijn en ook voorkomen dat u hetzelfde lot ondergaat als uw familieleden
  dan ziet uw programma er als volgt uit:

 1. voedingsadvies
 2. hormonaal bilan
 3. aanpak unsulineresistentie en voedingsallergie
 4. dieet
 5. nazicht van de darmflora en darmdoorgankelijkheid
 6. opsporen van risico op hart- en bloedvaataandoeningen en risico op kanker.