Wat is anti-aging therapy?

Anti-aging therapy is het optimaliseren van het celmetabolisme om de verouderingsprocessen te vertragen of te voorkomen. Er wordt gewerkt op de processen die de celhuishouding sturen en beïnvloeden.
Het verouderingsproces kan men vertragen door de belangrijkste factoren te optimaliseren.

Eén ervan is het herstellen van het hormonaal evenwicht. Met het verouderen vermindert de productie van onze hormonen, gelukkig kan dit in belangrijke mate verholpen worden met het toedienen van de hormonen die uw lichaam onvoldoende produceert. De tekorten worden aangevuld met bio-identische hormonen, dit zijn molecules die identiek zijn aan diegene die eigen je lichaam zelf aanmaakt.

Een tweede belangrijk element is de aanvoer van stoffen die beschadiging van onze cellen tegengaan en de reeds aangerichte schade kunnen herstellen, via onze voeding of door het innemen van voedingssupplementen.

De lichaamscellen lijden, verouderen en sterven als hun genen aangevallen worden door vrije radicalen. Dit noemt men oxidatieve stress. Het lichaam produceert anti-oxidantia om dit tegen te gaan. Ook de voeding is een belangrijke bron van deze stoffen maar vaak is dit onvoldoende en is het best om extra maar goed uitgekozen anti-oxidantia te nemen.

Vetzuren, zoals omega 3, omega 6 maar ook andere, zijn een bron van energie en het basismateriaal voor de bouw van de celwand. Ze zijn voor het grootste gedeelte afkomstig uit onze voeding. Een stoornis in de verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren in ons lichaam, kan zeer nadelig zijn. Onze nood aan deze vetzuren schommelt in functie van de leeftijd.

Tenslotte zorgen een goede voeding en een correcte darmfunctie ervoor dat de stoffen die ons celmetabolisme nodig heeft, kunnen opgenomen worden uit onze voeding en dat ook de genomen supplementen opgenomen worden. Het nagaan van een goede darmfunctie doet men door voedingsallergiën op te sporen, de doorgankelijkheid van de darm na te gaan en de darmflora (bakteriën en schimmels) te kontroleren. De testen en de behandeling hiervan zijn zeer simpel.